Φεστιβάλ ΑΡΓΩ 20172019-04-20T11:49:14+03:00

Φεστιβάλ ΑΡΓΩ 2017

Συνδιοργανωτές:

  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος
  • Δήμος Λαμιέων
  • Με την υποστήριξη των συλλόγων Ξενοδόχων και Ενοικιαζομένων δωματίων Λουτρών Υπάτης.

Δημήτρης Ζερβουδάκης το Σάββατο Στο φεστιβάλ

Συνέντευξη του Κυρίου Παπασταμάτη στο STAR κεντρικής Ελλάδος

Φωτογραφίες απο τον χώρο του φεστιβάλ στο Πάρκο των Λουτρών Υπάτης

Εικόνες απο τις συναυλίες

Από την έκθεση ζωγραφικής του Κυρίου Ζγαντζούρη


Έκθεση χειροτεχνίας με κατασκευές του Κυρίου Παπασταμάτη Κωνσταντίνου7/8/2017
Δελτίο Τύπου για το Φεστιβάλ της “ΑΡΓΩ”

Ευεξία – Δημιουργία – Τουρισμός – Αθλητισμός.  Το Φεστιβάλ ΑΡΓΩ έρχεται στα Λουτρά Υπάτης, Φθιώτιδος, 11-17 Σεπτεμβρίου – ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Εβδομάδα γνωριμίας και δράσεων για τους συνανθρώπους μας με «ειδικές» ανάγκες αλλά και ιδιαίτερες ικανότητες στα Λουτρά Υπάτης, έναν τόπο με τουριστική υποδομή, προικισμένο απ’ τη φύση, φροντισμένο απ’ τους ανθρώπους και κυρίως με εύκολη πρόσβαση για όλους.

Από 11 μέχρι 17 Σεπτεμβρίου 2017, στο πανέμορφο Πάρκο των Λουτρών Υπάτης, 15 χιλιόμετρα από την Λαμία, θα γίνουν εκδηλώσεις και δράσεις, με σκοπό να γνωρίσουν από κοντά οι μικρές μας κοινωνίες αυτούς τους συνανθρώπους μας, αλλά και η πολιτεία με τους φορείς της, να δείξει στην πράξη το ευαισθητοποιημένο πρόσωπό της.

Παράλληλα, θα δοθεί η ευκαιρία σ’ αυτούς τους συνανθρώπους μας να δείξουν ότι μπορούν και πρέπει να διεκδικούν δυναμικά την ενεργή παρουσία τους στην κοινωνία, να αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους και πως δεν είναι άτομα με «ειδικές» ανάγκες, αλλά με ιδιαίτερες ικανότητες και χαρίσματα.

Στο Υδροθεραπευτήριο και στην πισίνα θα γίνουν ομιλίες για τα ιαματικά νερά και τη χρήση τους από άτομα με ειδικές ανάγκες. Εξειδικευμένοι φυσικοθεραπευτές θα δείξουν πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί η πισίνα, τρόπους πρόσβασης και άλλα θέματα και πρακτικές που μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των ΑΜΕΑ, με σκοπό να δρομολογηθεί ένας καινούργιος δρόμος για τη χρήση των ιαματικών νερών.

Ταυτόχρονα, θα λειτουργεί έκθεση στο χώρο του πάρκου με έργα ΑΜΕΑ και θα λάβουν χώρα διάφορες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, συναυλίες κλπ.

Παρακαλούμε τους φίλους “με ειδικές ανάγκες” που θέλουν να συμμετάσχουν στην έκθεση, στις συναυλίες, ή με οποιαδήποτε δραστηριότητα αυτοί ασχολούνται, να επικοινωνήσουν μαζί μας για πληροφορίες σχετικά με την συμμετοχή τους στο φεστιβάλ.

Συνδιοργανωτές:

1 Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος
2 Δήμος Λαμιέων

Με την υποστήριξη των συλλόγων Ξενοδόχων και Ενοικιαζομένων δωματίων Λουτρών Υπάτης.

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

6977 006688
6984 695643
22310 59337